Overzicht kunstenaars 2019

01. MAAIKE SOMMER
Olieverfschilderijen
Arnhemsebovenweg 69, 3971 MB
(Tussen viaduct en spoor)
06-43011651
www.galeriesommer.nl

Maaike Sommer schildert inmiddels 10 jaar realistische schilderijen, waarbij emotie een rol speelt. Zij begon met acrylverf, maar inmiddels schildert zij meestal met olieverf. De technieken kunnen verschillen: fijnschilderkunst op paneel, zoals de oude meesters dit deden, of meer losse schilderijen en portretten. Maaike heeft een eigen atelier aan huis, waar zij ook lessen geeft. Hier bent u tijdens de atelierroute van harte welkom!


02. ERIK LEMMENS
Werkplaats de Smidse smeden / schilderen
Odijkerweg 33, 3972 NE
06-10738348
www.eriklemmens.nl

 

In het smeden leeft de discipline van het ambacht, de strenge vorm van het ijzer, de beheersing van het vuur.
In het schilderen leeft de vrijheid van het moment, de ongrijpbaarheid van de kleur, de persoonlijke expressiviteit.  Ogenschijnlijk tegengesteld, in mij horen ze allebei thuis.


03. DORINE KILIAN
Faunalaan 79, 3972 PP
Tekenen en schilderen
0641377720
www.dorinekilian.com

 

Dorine tekent en schildert meestal mensfiguren. Ze gebruikt felle kleuren en houdt van beweging. Ze kiest materiaal dat past bij de expressie van het werk. Daarom gebruikt ze bijvoorbeeld gouache, gecombineerd met krijt, houtskool, acrylverf of ei tempera. Doordat ze mensen uit hun context haalt ontstaan haar verhalen. Die beginnen pas, als de voor- en achtergrondschets weer met een kalkmengsel is teruggebracht naar een bijna wit vlak.


04. MICHIEL KRANENDONK
Schilderen, grafiek(kleurhoutsneden) en beeldhouwen.
De Grutto 106, 3972 PD Driebergen
06-14826266   0343-750733
www.michielkranendonk.nl

In opdracht schilder ik graag een schilderij van uw huis of interieur.


05. DOORLIE GERDES
Gooyer wetering 19 , 3972 MA
Kleurpotloodtekeningen
0343-531780.
www.doorliegerdes.exto.nl

 

kleurpotloodtekeningen van Doorlie Gerdes. Deze techniek pas ik al 30 jaar toe in mijn tekenwerk, nadat ik 30 jaar beelden in brons maakte. Ik geef de voorkeur aan kleurpotlood boven aquarel of acrylverf vanwege het langzame en precieze in het werkproces.  mijn thema’s zijn wisselend. de laatste tijd verschijnt er in alle tekeningen een man met hoed en lange jas.


06. FOTOGROEP BARTIMEUS
Fotografie
Vila Xaverius Rijsenburgselaan 11, 3972 EG
06-10257811

De fotogroep Bartiméus is een ontmoetingsplek voor amateurfotografen die met plezier willen fotograferen. Tijdens onze bijeenkomsten besteden we aandacht aan techniek, inhoud en creativiteit, waarbij de eigen ontwikkeling van iedere deelnemer voorop staat. Ieder jaar kiezen we een thema om te fotograferen.  Dit jaar is dat: ”De schoonheid van het allerdaagse”. Tijdens de atelierroute zijn de foto’s rond dit thema te zien.


07. CHARLOTTE MOLENAAR
Engweg 24G, 3972 JH
Toegepaste Textiele kunst
06-29366211
www.charlottemolenaar.art

Charlotte Molenaar ‘Art to Wear’, Kunst, toegepast om gedragen te worden!
Ik zoek voor de ontwerpen van mijn sjaals, sieraden en hoeden naar eenvoudige en heldere vormen (geometrische patronen zoals cirkels en spiralen, bloem- of steenmotieven) en gebruik vooral sprekende, mooi op elkaar afstemde kleuren. Elk stuk wordt met de hand en met heel veel liefde en aandacht gemaakt uit eerlijke materialen: diervriendelijk geschoren schapenwol, zijde, hergebruik(‘vintage’)stoffen. Mijn werk wordt verkocht in eigen atelier en in (museum-)winkels en galeries en tijdens exposities in binnen- en buitenland. Ook geef ik workshops en cursussen, in mijn atelier en op locatie.


08. HERBERT NOORDIJK
teken-schilderkunst/restauratie van schilderijen,
Engweg 24G, 3972 JH
06-12183296

Ik heb veel geschilderd naar de menselijke figuur, en leg me momenteel meer toe op kleine houtskoolschetsen en aquarellen van landschappen, iets wat je overal en tussendoor kunt doen, een oefening in het blijven kijken. Want dat is voor mij de basis.


09. LEO DEKKER
Schilderijen
Enghweg 24G, 3972 JH
06-58941174
http://leodekker.com/lessen .

Inspiratie; Ontevredenheid huidige materialistische Beschaving met eenzijdige nadruk op het intellekt…daardoor studie Oude beschavingen; theosofische achtergrond in combinatie  ter plekke van stenen getuigen Maya,Inca,Angkor Wat,Egypte etc ) vooral het anders denken; andere Paradigma , intuïtie meer nadruk op bewustzijnsverruiming; probeer het onnoembare te visualiseren, wat in feite  een meditatief proces is en je even uit de modder van de 3e dimensie verheft…..

Maak gebruik van onconventionele technieken zoals firepainting, materie, bitumen etc
Geef daar ook les in. http://leodekker.com/lessen/390-you-tube-experimentele-technieken.


10. VIVIAN ERDTSIECK
Fashion artist
Engweg 24 G, 3972 JH
06-17187702
https://studio-erdtsieck.myportfolio.com

Ik ben een Fashion student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
In mijn werk focus ik voornamelijk op beweging, duurzaamheid en een combinatie van rauwheid en subtiele details. Mijn collecties zijn altijd gebaseerd op een verhaal dat voor mij persoonlijk dichtbij staat.
Om tot mijn eindproduct te komen, werk ik veel met verschillende soorten kunsttechnieken, zoals schilderen, fotografie, experimenteren met nieuwe (plantaardige) materialen.


11. MARINA GRAAFLAND
schilderijen / beelden in steen
Engweg 24G, 3972 JH
06-22348454
www.marinagraafland.nl

 

Ik word blij van experimenteren met kleur, ritme en gelaagdheid van structuren op doeken en panelen. Zo komen mijn schilderijen langzaam tot leven. 
Tevens maak ik beelden in steen.


12. WILLEM STOLWIJK
Schilderijen in olieverf en ruimtelijk werk
Bosstraat 12A, 3971 XE
06-14411737
www.willemstolwijk.nl

 

Reizen en kijken. Vaak de tropen met een uitbundige natuur. Dat is meestal het startpunt. Foto’s, van anderen of zelf gemaakt zijn voor mij onmisbaar.
Uit verschillende bronnen combineer ik tot een coherent beeld ontstaat. Dat betekent kijken en nog eens kijken, denken, combineren, proberen, weggooien en opnieuw beginnen, knippen en plakken, uitvergroten of verkleinen tot het beeld compleet lijkt. Tijdens het schilderen is weer ruimte voor andere invallen of ideeën. Het wordt nooit zoals het bedacht is. Als het beter kan dan moet dat ook. Mijn schilderijen zijn zelden af. Ik geef schilderles vanuit de opvatting dat alles mag. Leren door te doen


13. KIT LELARGE
Tekenen/ schilderen/ tekenworkshops.
Bosstraat 23, 3971 XA
06-446 74 396
www.kitlelarge.nl

 

Kit Le Large tekent en schildert op een verrassende, vrijmoedige en vrolijke manier de schoonheid van het dagelijkse leven, omgeving en de mensen die erin leven.
Kit maakt vrij werk en werk in opdracht. Altijd over bijzondere en alledaagse mensen, momenten en plekken.
Daarnaast geeft Kit inspirerende workshops die je helpen op een creatieve manier je leven weer te geven in tekst en beeld.
Je bent welkom in haar studio om je te verbazen, te bladeren in haar dagboeken, en je te laten inspireren!


14. ANTON HAVELAAR
Fotografie
Bosstraat 97, 3971 XC
06-20375225
www.antonhavelaar.nl


In Nocturnes, mijn recentste werk, laat ik onze natuur zien na zonsondergang.

Ik ben die zonderlinge figuur die in zijn eentje in het donker rondscharrelt tussen sportvelden en snelwegen in verwondering over de schoonheid van wat zich alleen toont aan wie het geduld heeft om zijn ogen te laten wennen aan het zwakke kunstlicht. Degene die denkt: kijk dan toch! Zien jullie dat dan niet? Misschien zoekt hij troost; misschien probeert hij troost te bieden. Ik weet het niet precies. Kijk maar!


15. ROEL BERG
2 en 3 dimensionaal en ambachtelijk werk
Secretarislaan 5, 3971 CL
06-44906667
www.roelbergkunst.nl

 

Ik maak 2 en 3 dimensionaal en ambachtelijk werk. Ruimtelijk en twee dimensionaal en ambachtelijk werk wisselen elkaar af en mengen zich. De door mij gemaakte meubels zijn vaak objecten.
Het werk is veelal abstract en ik zoek naar contrasterende vormen en materialen om een sterker beeld te creëren.


16. HANNEKE EN BRAM HIJMANS

( en anderen)
Foto’s en kunst
Traaij 239a, 3971 GK
06-21919878 en 06-46480657

Geïnspireerd door de veelheid van waardevolle producten die als waardeloos worden gezien hebben Bram en Hanneke Hijmans gekozen voor recyclen. Ze laten tijdens de atelierroute zien wat een prachtige foto’s en voorwerpen dat oplevert.


17. Anton Shirkin
Hoofdstraat 212
Fotografie
06 – 55 12 26 22
antonshirkin.com

 

In ‘het jaar van Rembrandt’ toon ik een serie van schilderijen-interpretaties van oude Hollandse meesters.. Behalve interpretaties op werken van Rembrandt, zijn ook portretten van andere schilders uit de 17 eeuw, als ‘De vrolijke drinker’ van Frans Hals en ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, te zien. Door te kiezen voor soms het hele gezicht van de doek te vervagen breng ik  verborgen emoties in de schilderijen van oude Hollandse meesters, die uit het oog van de toeschouwer waren ontsnapt, weer aan de oppervlakte.  Zonder het gezicht af te beelden van de persoon die poseert, toon ik van de betreffende persoon en de spiegeling van zijn of haar ziel.  
Ik ben geboren in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne in een kunstzinnig-muzikaal gezin. Al op 9-jarige leeftijd begon ik aan het Academisch Lyceum voor de Kunsten in Moskou met een beroepsopleiding.
Drie jaar later emigreerde ikj met zijn ouders naar Nederland, waar ik, op 16-jarige leeftijd startte hij aan de Wackers Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, gevolgd door de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Grootmeesters als Sam Drukker, Frank Leenhouts en Gyulla Somos zijn lichtende voorbeelden voor mij


18. ADRIE SCHIMMEL
Keramiek
Oranjelaan 8, 3971 HG
06 3015 1865

Mijn werken bestaan met name uit ronde vormen. Ik bouw mijn potten, vazen en wandobjecten op met ringetjes klei, die ik later egaliseer. Mijn schalen maak ik van platen klei en dan maak ik gebruik van de kleiwals.
Ik ben altijd op zoek naar grenzen: hoe dun kan ik werken? Kan ik nog minder glazuur gebruiken of juist helemaal niet? Kan de vorm nog eenvoudiger?
NB: samen met Elly van de Merwe, alleen op zondag 6 oktober 2019


19. ELLY VAN DE MERWE
Keramiek
Oranjelaan 8,  3971 HG
0343-532318  of  06-29457132
www.ellyvandemerwe.nl

 

Geïnspireerd door steden en dorpen in Frankrijk en Italië bouw ik huisjes en dorpen van klei.
Na de eerste stook in een elektrische oven, glazuur ik mijn werk en bak het nog een keer in de elektrische oven, of in een raku oven (gestookt met hout).
Vooral door de laatste stook krijgt het werk een heel eigen en verrassend karakter.
(NB: samen met Adrie Schimmel , alleen op zondag 6 oktober 2019)


20. MIEKE SCHAPER
Schilderijen in olieverf
Van Heemstrastraat 2b, 3971 VR
0343- 518412

Olieverf, penseel, aandacht en een portie vakmanschap toveren een abstract idee om in een herkenbare, afgewogen voorstelling. Kom kijken en overtuig uzelf.


21. MAYA WUHRMANN
Keramiek
Welgelegenlaan 76, 3971 HP
0343-514203
www.mayawuhrmann.nl

Ik werk uitsluitend met porselein.
Porselein laat zich dun verwerken en kan zo een spel met het licht aangaan.
Dit materiaal vereist van mij veel geduld, zorgvuldigheid en incasseringsvermogen.
Het uiteindelijke resultaat is pas na de laatste stook (1240 C) te zien.
Het is sterk en kan in de vaatwasser!


22. CARLA HOEBEE
(gast van Maya Wuhrmann)
Keramiek
Welgelegenlaan 76, 3971 HP
06-44198687
Ik-ben-te-vinden@hotmail.com

Met veel plezier volg ik keramiekles bij Maya Wuhrmann, steengoed en sinds kort ook porselein.
Bezig zijn met mijn handen en vormen wat ik in gedachten heb, met oog voor detail. Dieren inspireren mijn werk.
Grappig, spontaan en bruikbaar is mijn motto.


23. MARCHIEN VERGUNST
Beelden
Buntlaan 70, 3971 JE,
0343-520987
www.marchiensbeelden.jouwweb.nl

(alleen zondag 6 okt. open!)

Welkom in onze tuin waar mijn beelden opgesteld staan.
Ik werk voornamelijk met speksteen, albast en serpentijn, omdat deze stenen 
handmatig goed te bewerken zijn. Mijn beelden zijn abstract of figuratief.


24. FRANK RENSSEN
Willem van Abcoudelaan 4, 3971 AB
Beeldhouwen/Schilderen
0343-516904
www.frankrenssen.nl

 

Bij schilderen heb ik mij beperkt tot vier onderwerpen: bloemen, bomen, zee en stenen.
Wat mij in bloemen boeit is de combinatie van intense levenskracht en kwetsbaarheid.
Bomen zijn de grootste en oudste in de wereld levende organismen.
Door hun ouderdom zijn bomen het symbool van leven.
De levensboom als symbool van de levenscyclus.
Bomen spreken me aan tot in het diepst van mijn hart.
Aan zee kom je tot je zelf en sta je oog in oog met oerkrachten van de natuur. Van serene kalmte tot onstuimig beukende golven.
Altijd anders van kleur, belichting en vorm. Die uiteenlopende stemmingen en indrukken tracht ik in schilderijen op te roepen.
Voor mij is beeldhouwen de mogelijkheid het vormbesef, dat ik door jaren schilderen heb opgebouwd, te vertalen in drie dimensies.
Daarbij heb ik mij verdiept in de structuur en karakteristieke eigenschappen van stenen en soorten hout.
Sinds ik in steen beeldhouw is mijn belangstelling voor het ontstaan, de structuur, de tekening, de kleur en de gelaagdheid van stenen sterk toegenomen.
Bij het uitzoeken van stenen voor beelden let je op die karakteristieke eigenschappen.
Beeldhouwen in hout is goed kijken welke richting nerf, structuur en tekening lopen. Hout een tweede leven geven is steeds een grote uitdaging.


25. IRIS DUCHATEAU
Schilderijen, Landschap/portret
M. van Carnbeelaan 2, 3971 BE 06-49892701
www.irisduchateau.nl

 

“Schoonheid is niet het beeld dat je zou willen zien, noch het lied dat je zou willen horen, maar veeleer een beeld dat je al ziet, al sluit je je ogen, en een lied dat je hoort, ook al sluit je je oren.”
Khalil Gibran

Ik wil mijn verhaal vertellen over dat ene landschap of die persoon. Dat laten zien wat mij heel erg raakt.


26. MAARTJE REITSMA
Keramiek en schilderen
M. van Carnbeelaan 65, 3971 BB
06-21527897
www.maartjehoogerwaard.nl

 

Maartje maakt handgevormd keramiek en schildert. Haar inspiratie haalt ze grotendeels uit de prachtige vormen in de natuur. In haar keramiek vertaalt zich dat in dierfiguren en organische vormen zoals schelpen. Haar schilderijen worden vaak landschappen die zich tussen abstractie en werkelijkheid bevinden.


27. JOHAN MUIS

LET OP: In de folder is het adres onjuist vermeld. Het onderstaande adres is juist
keramiek en hout
Willem van Abcoudelaan 94, 3971 AC
0343 514870 en 06 50984971
www.muis-beelden.nl

 

Elk materiaal heeft zijn specifieke mogelijkheden en uitstraling.
Diverse kleisoorten en pigmenten gebruik ik door elkaar om een oppervlak te krijgen wat past bij de vorm en dat dan door kleuren wordt ondersteund.
In hout zoek ik naar een expressie van menselijke gevoelens en emoties, werk graag met groot materiaal. Inlandse houtsoorten.


28. MARIA DE WAARD
Schilderijen
Mevr. van Vollenhovenpark 17 , 3971CW
06-29132582
www.mariadewaardarts.nl

 

Mijn schilderijen zijn vanuit kleur ontstaan, opgebouwd uit transparante olieverflagen.
Het onder indruk zijn van iets is voor mij vaak een uitgangspunt om een serie werken te laten ontstaan. Zo zijn er thema’s, die mij een lange tijd kunnen boeien en vragen om uitgediept te worden. Ik kan dit vinden in de natuurelementen rondom mij heen.
Het ontstane schilderij geeft een sfeer weer, een indruk, die achterblijft en waarin een ieder zijn eigen bestemming kan vinden. Een nieuw landschap ontstaat op het doek, abstract of met een zweem van meer herkenning van fragmenten. Beide vormen blijven mij boeien en uitdagen.


29. NELLA LUITEN
Keramiek: Handvormen en draaien.
Mevr. van Vollenhovenpark 7 b, 3971 CW
0343-517524    06-23394663
www.nellakeramiek.nl

 

Ik werk in mijn atelier aan huis en geef daar les aan volwassenen en kinderen.
Tijdens mijn opleiding voor het onderwijs kwam ik in aanraking met klei en had dit als specialisatie bij mijn eindexamen.
Later heb ik nog vele workshops gevold bij erkende keramisten
Ook geef ik twee maal per jaar een workshop Raku stoken.
Tijdens de atelierroute geef ik bij droog weer, op zondagmiddag om 15.30 uur, een demonstratie raku stoken.


30. JAN LINNENBANK
Metaal, glas en houtbewerken
Mevr van Vollenhovenpark 7B, 3971 CW

Sinds ik met pensioen ben maak ik kunstvoorwerpen.
Heeft u een bijzondere wens voor een bepaalde gelegenheid?
Ik maak ook voorwerpen op verzoek, naar uw eigen idee.

Heeft u een bijzondere wens voor een bepaalde gelegenheid?
Ik maak ook voorwerpen op verzoek, naar uw eigen idee.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!